Дека Дураболин (Нандролон) Blau Pharma / Deca Durabolin (Nandrolone) 10мл х 100мг

70.00лв.

1 флакон: 10мл

Съдържание:

1мл/200мг

Нандролон известен по фитнес залите под името Дека Дураболин, е синтетичен анаболен стероид, масово използван в спорта и наложил се трайно в арсенала на професионалните културисти.

Нандролон е характеризиран като инжекционен анаболен стероид със силен анаболен ефект и слаби андрогенни свойства. Именно тези му качества го правят перфектен препарат за покачване на мускулната маса и сила. Основните плюсове, поради които Нандролон е толкова популярен стероид, са два: действа добре на повечето хора независимо от пола, възрастта и теглото и е нискотоксичен за черния дроб.

Дека Дураболин е класически анаболик. Както се вижда от многото проучвания, деката има най-трайно въздействие върху клетъчните рецептори, отговорни за анаболните процеси. Точно това прави нандролона толкова популярен.

Нандролон се намира под различни търговски имена, като се започне с първообраза – Дека Дураболин (Deca-Durobolin), Нандробол, Ретаболил, Декабол, Нандролон деканоат, Дурабол, Нандролон, Нандрорапид, Нероболил и др. Активната съставка на всички тези търговски наименования е нандролон.

Дека дураболин съществува с две естерни форми: нандролон деканоат и нандролон фенилпропионат. Разликите в двете форми е във времето на активния живот на действие на стероида и неговия полуразпад. Деканоат естера е бавен, с време на полу разпад 6-8 дни, докато естера фенилпропионат е активен едва за 3 до 4 дни.

Този препарат е с естер деканоат, т.е. с бавно освобождаване.

Дека Дураболин – свойства, приложение и действие:

Стероидната молекула на Дека дураболина има структура почти идентична с молекулата на тестостерона. С изключение на един „малък“ детайл – при нея отсъства метилова група 19. Благодарение на премахването на метиловата група, нандролон е в състояние да стабилизира андрогенните рецептори. Трябва да се знае, че колкото повече време андрогенния рецептор е в активно състояние – толкова повече протеини може да синтезира клетката.

Не всичко е прекрасно. Голяма част от свободния нандролон става dihydronandrolone (DHN), който намалява проходимостта на сигнали по нервните влакна, на практика това означава намалено либидо и отслабване на невромускулната стимулация. Това може да се избегне с едновременната употреба на силно андрогенни стероиди, като тостестерон.

Въпреки това, превръщането на нандролон в DHN има и положителна страна – нандролон показва намалена активност в простатата, кожата по тялото и кожата на главата. Казано по-просто, тези които употребяват нандролон са много по-малко податливи на този страничен ефект на тестостерона като хипертрофия на простатата, акне или косопад.

Дека дураболин не се влияе от ароматаза, не ароматизира. Въпреки това, той се превръща в естроген, но в много малки количества: пет пъти по-малки от тестостерон. В същото време е известно, че Деката изразява прогестогенна активност, което при дози над 600 мг. на седмица може да доведе до гинекомастия.

Дека Дураболин, подобно на тестостерон, насърчава и активира сателитните клетки и увеличаването на IGF-1 в кръвта, което води до мускулна хиперплазия(увеличаване на броя на мускулните влакна).

Дори при ниски дози нандролон задържа вода в организма, не колкото тестостерон енантат, но все пак има лека водна задръжка. По време на подготовка за състезание по куклуризъм, използването на нандролон деканоат не е уместно.

Използването на Дека Дураболин има благоприятно въздействие върху ставите. Този факт се приписва не „натрупване на вода в съвместни капсули, в резултат на използването на нандролон,“ и като следствие, улеснява функционирането на ставите. В действителност това не е вярно. По-точно, не всичко. Точно казано, никаква вода в ставите не се натрупва под влияние на нандролон. Дека дураболин, който е доста силен прогестин, е в състояние, макар и малко да се превърне в естрадиол, задържа вода в тялото. В ставите вода просто не може да влезе, както когато се използват стероиди с анти-естрогенна (Drostanolone) или анти-прогестагенна (станозолол) активност.

Цикъл в които се използват само тренболон, станозолол и Drostanolone, на фона на тежките тренировки има по-голям шанс да нанесе силен удар по ставите. В допълнение, следва да се отбележи, че прогестагени и естрогени (над определена концентрация в кръвната плазма) притежават противовъзпалителни свойства. И тъй като Дека дураболин, както беше отбелязао, има прогестогенна активност, както и способността да се превръща в естрадиол, има благоприятно въздействие върху ставите.

В клиничната практика Нандролон се използва при лечението на недохранване, за възстановяване след нараняване, операция, сърдечни пристъпи. При жените увеличава нивото на хемоглобина в кръвта, намалява загубата на калций от костите. Дека Дураболин е широко използван анаболен препарат не само при спортистите. Балетисти, циркови артисти, театрални и филмови звезди – също от време на време провеждат курсове с препарата.

Дека Дураболин Дозировка

Ефективните дози нандролон започват от 200 – 600мг на седмица. Въз основа на достатъчно дълъгия полуживот на нандролон деканоат.

Нандролон рядко се използва самостоятелно. Класическа комбинация е Дека с Метан (Метандиенон) – понеже тези два стероида са синергични.

Не използвайте Дека Дураболин с други прогестагени (тренболон, anapolon).

Абсолютно безсмислена комбинация е с болденон или с Primobolan.

Препаратът обикновено се инжектира веднъж седмично. Оптималните дози варират между 200мг. и 600мг. седмично.От практична гледна точка 400 мг. седмично е препоръчително в комбинация с други стероиди. Резултатите се наблюдават обикновено след няколко седмици. Полуразпадът на Нандролон деканоат се извършва за период от 6-7дни. Препаратът остава метаболити в организма до 18 месеца, а това е важно да се знае при допинг тест за стероиди.

ДЕКА ДУРАБОЛИН – НА КРАТКО:

  • Дека Дураболин (Нандролон) е добър за увеличаване на мускулната маса и силата.
  • Нандролон деканоат е „дълъг“ препарат, тип депо, употребата е оправдана само в дълги цикли, т.е. минимално време, разбира се – 8 седмици.
  • Използването на Дека Дураболин (Нандролон) има благоприятно въздействие върху ставите.
  • Дека Дураболин (Нандролон) има ниска токсичност за черния дроб.
  • Дека Дураболин (Нандролон) не е подходящ за спортисти, които през следващата година ще трябва да преминат тест за стероиди.
  • Спортисти приемащи Дека Дураболин (Нандролон) са много по-малко податливи на страничните действия на тестостерона – хипертрофия на простатата, акне и косопад.
  • Дека най-добре се комбинара с метан, туринабол и тестостерон. Възможни са комбинации и с Winstrol, Oxandrolone и други „меки“ стероиди.
  • Дека Дураболин (Нандролон) не трябва да се приема с други прогестагени ( тренболон, анадрол ).

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Дека Дураболин (Нандролон) Blau Pharma / Deca Durabolin (Nandrolone) 10мл х 100мг“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *