Тестостерон Енантат Blau Pharma / Test enanthate 10мл х 250мг

75.00лв.

1 флакон: 10мл

Съдържание:

1мл/250мг

Тестостерон енентат е бавнодействаща форма на основния мъжки андроген тестостерона. След инжектиране този стероид осигурява бавно освобождаване на тестостерон в кръвта за период от 7-9 дни. За да се поддържат нормални физиологични нива на тестостерон е необходимо инжектирането на енантата най-малко веднъж на 1 седмица. Тестостерон енантат е изключително популярен сред атлетите, заради способността му да предизвиква значителен прираст в мускулната маса и сила.

 

Структура и характеристика на Тестостерон енантат

Тестостерон енантат е модифицирана форма на тестостерон, като естер на въглеродната киселина е прикрепен към 17-бета хидроксилната група. Естерифицираните форми на тестостерон са по-малко полярни от свободния тестостерон и се абсорбират по-бавно от мястото на инжектиране. След като попадне в кръвта естерът се отстранява до получаване на свободен (активен) тестостерон.  Периодът на полуразпад на тестостерон енантат е около 7-9 дни след инжектирането.

Странични ефекти

Тестостеронът лесно се ароматизира в тялото до естроген. Ензимът ароматаза е отговорен за метаболизма на тестостерона. Повишените нива на естроген могат да предизвикат нежелани реакции, като например увеличена водна задръжка, натрупване на излишни мазнини и гинекомастия. Тестостеронът се счита за умерено естрогенен стероид. Приемът на антиестрогени като тамоксифен е желателен за намаляване на страничните естрогенни ефекти. Възможно е редуването с ароматазен инхибитор като анастрозол за да може по-ефективно да се контролира естрогена чрез предотвратяване на неговия синтез.

Тъй като задържането на вода и загуба на мускулната дефиниция са характерни при инжектирането на по-високи дози тестостерон, този стероид обикновено не се счита за добър избор в период на топене на мазнини. Неговите умерени естрогенни свойства го правят идеален в периодите за натрупване на мускулна маса, където добавеното задържане на вода ще подпомогне издържливостта и увеличаването размера на мускулите, като осигури една по-силна анаболна среда в организма.

Тестостеронът е основният мъжки андрогенен хормон, отговорен за поддържане на вторичните мъжки полови белези. Повишените нива на тестостерон е твърде вероятно да причинят странични ефекти, включително мазна кожа, акне, окосмяване на лицето и тялото.  Жените трябва да са наясно за потенциалните вирилизиращи ефекти на анаболните / андрогенни стероиди, особено от силен андроген като тестостерона. Те могат да включват промяна тембъра на гласа, менструални нарушения, промени в структурата на кожата, окосмяване на лицето и увеличаване на клитора.

Тестостеронът не предизвиква хепатотоксичност, така че чернодробните заболявания са малко вероятни. Не се отчитат значителни промени в чернодробните ензими, включително албумин, билирубин, аланин-амино-трансфераза и алкална фосфатаза.

Анаболните / андрогенни стероиди могат да имат вредни ефекти върху серумния холестерол. Това включва тенденция за намаляване на HDL стойностите (добър) холестерол и повишаване на LDL стойностите (лош) холестерол, който може измести баланса от HDL към LDL.

Тестостеронът оказва по-леко влияние върху сърдечносъдовите рискови фактори от синтетичните стероиди. Това се дължи отчасти на факта, че той лесно се метаболизира от черния дроб, което му позволява да намали своето въздействие върху холестерола.

Когато се използва в умерени дози, инжекционата форма на тестостероновите естери обикновено се счита за най-безопаснa от всички анаболни / андрогенни стероиди. За да спомогне за намаляване на сърдечносъдовата преумора е препоръчително да се поддържа кардио тренировъчна програма и да се намали приема на наситени мазнини, холестерол и прости въглехидрати по всяко време от курса на прилагане на ААС. Препоръчва се допълване на хранителния режим с рибено масло (4 грама на ден).

Всички анаболни / андрогенни стероиди, когато се приемат в дози, достатъчни за насърчаване на мускулния растеж се очаква да потиснат ендогенното производство на тестостерон. Тестостеронът е основният мъжки андроген и създава силна отрицателна обратна връзка в ендогенното производство на тестостерон. Тестостерон-базираните медикаменти по същия начин, имат силен ефект върху хипоталамуса и регулирането на естествените хормони. След прекратяване на инжектирането на тестостеронови стимуланти естествените нива на тестостерон в тялото се възстановяват за период 1-4 месеца.

След прекратяване употребата на всякакви анаболни андрогенни стероиди е малко вероятно натрупаната по време на цикъла маса да бъде напълно запазена. Това е особено в сила, когато се преустанови приема на силен (ароматизиращ) андроген като тестостерон енантат, при който голяма част от натрупването на маса се дължи на водната задръжка. Дисбалансът на анаболни и катаболни хормони в периода на възстановяване след цикъл може допълнително да създаде вредна среда. Препоръчва се правилна спомагателна терапия за бързото възстановяване на хормоналния баланс и в помощ на атлета за запазване на повече от спечелената мускулна маса.

Приложение на Тестостерон енантат

За целите на културизма обичайната доза от Тестостерон енантат е 500-750 мг на седмица, в цикъл от 8-12 седмици.

Тестостерон енантат е включен много често във фазите за натрупване на мускулна маса, но някои спортисти го употребяват и в циклите за релеф, в които се употребяват обикновено по-ниски дози (100-200 мг на седмица). Обикновено приемането на Тестостерон енантат е съпроводено от употребата на ароматазен инхибитор за контрол на нивата на естроген. Той е много ефективен стероид и често се употребява самостоятелно в големи дози. Съществуват и комбинации с други стероиди за по-силен ефект като например 400-600 мг седмично Болденон, Примоболан  или Дека дъраболин, което предоставя добри резултати без значителен риск от хепатотоксичност. Тестостеронът е много гъвкав и позволява комбиниране с много други анаболни андрогенни стероиди за постигане на желания ефект.

Приложение (Жени)

Testosterone Enanthate (тестостерон депо) рядко се назначава на жени в клиничната медицина. За целите на спорта този стероид не се препоръчва на жени поради силната му склонност към изразяване на вирилизиращи странични ефекти и инерционния му метод на приложение, който прави контролирането на кръвните нива трудно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тестостерон Енантат Blau Pharma / Test enanthate 10мл х 250мг“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *