Тестостерон Пропионат Blau Pharma / Test prop 10мл х 100мг

50.00лв.

1 флакон: 10мл

Съдържание:

1мл/100мг

Тестостерон пропионат е най-често произвежданата инжекционна форма на  тестостерона. Добавеният естер пропионат забавя освобождаването на тестостерон от мястото на инжектиране за период от няколко дни. Следователно тестостерон пропионат има сравнително по-бързо действие от другите тестостеронови естери, като ципионат и енантат, и изисква по-често инжектиране. Като инжекционен стероид той осигурява бързо и значително покачване на мускулна маса и сила.

Културистите често смятат тестостерон пропионат за най-лекия тестостеронов естер и го предпочитат във фазите за релеф. Той не причинява задържане на вода, колкото употребата на енантат и ципионат или Sustanon.

Характеристика на Testosterone Propionate (тестостерон пропионат)

Тестостерон пропионат е модифицирана форма на тестостерон, като естер на въглеродната киселина (пропионова киселина) е прикрепен към 17-бета хидроксилната група. Естерифицираните форми на тестостерон са по-малко полярни от свободния тестостерон и се абсорбират по-бавно от мястото на инжектиране. След като попадне в кръвния поток естерът се отстранява до получаване на свободен (активен) тестостерон. Периодът на полуразпад на тестостерон пропионат е два дни след инжектирането.

Странични ефекти

Тестостеронът лесно се ароматизира в тялото до естроген. Ензимът ароматаза е отговорен за метаболизма на тестостерона. Повишените нива на естроген могат да предизвикат нежелани реакции, като например увеличена водна задръжка, натрупване на мазнини или гинекомастия. Тестостеронът се счита за умерено естрогенен стероид. Приемът на антиестрогени като Кломифен Цитрат е желателен за намаляване на страничните естрогенни ефекти. Възможно е редуването с ароматазен инхибитор като анастрозол, като така по-ефективно се контролира естрогена чрез намаляване на неговия синтез.

Тестостеронът е основният мъжки андрогенен хормон, отговорен за поддържане на вторичните мъжки полови белези. Повишените нива на тестостерон е твърде вероятно да причинят странични ефекти, включително мазна кожа, акне, окосмяване на лицето и тялото.  Жените трябва да са наясно за потенциалните вирилизиращи ефекти на анаболните / андрогенни стероиди, особено от силен андроген като тестостерона. Те могат да включват промяна в тембъра на гласа, менструални нарушения, промени в структурата на кожата, окосмяване на лицето и увеличаване на клитора.

Ефектите от тестостерона в засегнатите от андрогенната активност тъкани зависят от редуцирането на тестостерона до дихидротестостерон (DHT). За метаболизма на тестостерона е отговорна 5-алфа редуктазата. Едновременното използване на инхибитор на 5-алфа редуктазата ще осигури намаляване на андрогенните странични ефекти. Важно е да се помни, че и анаболните и андрогенните ефекти се опосредстват от цитозолния андрогенен рецептор. Пълно отделяне на анаболните и андрогенните свойства на тестостерона не е възможно, дори с напълно инхибиране 5-алфа редуктазата.

Тестостеронът не предизвиква хепатотоксичност, така че чернодробните заболявания са малко вероятни.  Не se отчитат значителни промени в чернодробните ензими, включително албумин, билирубин, аланин-амино-трансфераза и алкална фосфатаза.

Анаболните / андрогенни стероиди могат да имат вредни ефекти върху серумния холестерол. Това включва тенденция за намаляване на HDL стойностите (добърия) холестерол и повишаване на LDL стойностите (лошия) холестерол, който може измести баланса от HDL към LDL, което благоприятства за по-голям риск от атеросклероза. Анаболните / андрогенни стероиди могат също така да се отразят неблагоприятно на кръвното налягане и триглицеридите, в намаляване на ендотелната релаксация, да предизвикат лявокамерна хипертрофия или като цяло потенциално да повишат риска от сърдечносъдови заболявания и инфаркт на миокарда.

Когато се използва в умерени дози, инжекционата форма на тестостероновите естери обикновено се счита за най-безопаснa от всички анаболни / андрогенни стероиди. За да спомогне за намаляване на сърдечносъдовата преумора е препоръчително да се поддържа кардио тренировъчна програма и да се намали приема на наситени мазнини, холестерол и прости въглехидрати по всяко време от курса на прилагане на ААС. Препоръчва се допълване на хранителния режим с рибено масло (4 грама на ден).

Всички анаболни / андрогенни стероиди, когато се приемат в дози, достатъчни за насърчаване на мускулния растеж се очаква да потиснат ендогенното производство на тестостерон. Тестостерон-базираните медикаменти по същия начин, имат силен ефект върху хипоталамуса и регулирането на естествените хормони. След прекратяване на инжектирането на тестостеронови стимуланти естествените нива на тестостерон в тялото се възстановяват за период 1-4 месеца.

Дисбалансът на анаболни и катаболни хормони в периода на възстановяване след цикъл може допълнително да създаде вредна среда. Препоръчва се правилна спомагателна терапия за бързото възстановяване на хормоналния баланс и в помощ на атлета за запазване на повече от спечелената мускулна маса.

Приложение

За лечение на андрогенна недостатъчност ранните предписания посочват инжектиране на дози от 25 мг 2-3 пъти седмично. Съвременната литература обикновено препоръчва дози от 25-50 мг 2-3 пъти седмично. В културизма обичайно прилаганата доза е 100 мг всеки ден (700 мг седмично).

Коюбинира се с други стероиди за по-силен ефект като например 400-600мг Тренболон седмично което дава изключително добри резултати. Тестостеронът е много гъвкав и позволява комбиниране с много други анаболни андрогенни стероиди за постигане на желания ефект.

Приложение на тестостерон пропионат (Жени)

Testosterone Propionate (тестостерон пропионат) рядко се назначава на жени в клиничната медицина. За целите на спорта този стероид не се препоръчва на жени поради силната му склонност към изразяване на вирилизиращи странични ефекти и инерционния му метод на приложение, който прави контролирането на кръвните нива трудно.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тестостерон Пропионат Blau Pharma / Test prop 10мл х 100мг“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *